Вже не під Харковом: стало відомо: де окупанти вирішили створювати нову санітарну зону

Інтенсивність обстрілів Бєлгородської області, що явно розходиться обіцянкою Путіна

Навесні 2024-го російський диктатор Володимир Путін заявив, що створить у Харківській області "санітарну зону". Уже в травні почався наступ росіян на цей український регіон. А тепер у Бєлгородській області РФ закривають в'їзд у прикордонні села регіону через "складну ситуацію". Проте завдання Путіна так і залишилося невиконаним. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє російське видання "Медуза".

Зазначається, що інтенсивність обстрілів Бєлгородської області з боку ЗСУ зростає і це змусило губернатора регіону В'ячеслава Гладкова вжити низку заходів. Зокрема, заборонено в'їзд у прикордонні села.

Як наголошується, раніше Гладков уже розпорядився про роздачу вогнегасників жителям прикордонних сіл, щоб вони самі гасили пожежі, що виникають під час атак дронів, - тому що рятувальники часто не можуть дістатися до місця. Губернатор стверджує, що затримки в дорозі співробітників МНС нібито пов'язані із загрозою повторного удару.

Зазначається, що населені пункти Бєлгородської області, які межують з Україною, регулярно піддаються обстрілу. Переважно в Грайворонському і Шебекинському округах. При цьому, ще в березні жителі Грайворона "запустили" петицію. У ній, звертаючись до кремлівського диктатора Володимира Путіна, вони написали, що місто "практично знищене" і просять не кидати їх "у біді".

"Атакам регулярно піддається і Бєлгород - а його жителі скаржаться, що в місті не вистачає укриттів. Крім того, регіон страждає і від російських авіабомб, випадково скинутих літаками, що летять обстрілювати Україну", - зазначає "Медуза".

Зокрема, згідно з інформацією української розвідки, з квітня 2023 по квітень 2024 року російські війська випадково скинули на Бєлгородську область 38 авіабомб. За інформацією "Медузи", від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну до липня 2024 року в Бєлгородській області загинуло 200 мирних жителів, а приблизно 1,1 тисячі осіб постраждали від обстрілів.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков постарався виправдатись, заявивши, що обмеження доступу до населених пунктів не означає провалу операції зі створення "санітарної зони" в Харківській області, мовляв операція продовжується.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тепер Путін точно захоче перемир'я: The Economist назвав головну причину.