Вороги "лізуть, як таргани": біля стретегічно українського міста на Донбасі терміново почали евакуацію

З найближчих до лінії фронту громад оголосили примусову евакуацію родин з дітьми

Пресофіцерка 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Анастасія Блищик заявила, що російські окупанти продовжують безперервні штурми на Покровському напрямку фронту. З найближчих до лінії фронту громад оголошено примусову евакуацію родин з дітьми.

"До цього вони дуже активно штурмували за допомогою техніки, могло бути до 15 одиниць лише в смузі відповідальності нашої бригади", - сказала Блищик в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Пресофіцерка розповіла, що після знищення всієї техніки на полі бою, окупанти перейшли до піхотних штурмів. Вона зазначила, що техніка може виїжджати, але це трапляється дуже рідко.

"Спочатку дуже активно працює їхня артилерія, після цього йде російська піхота. І їх тут настільки багато, що їх порівнюють з російськими тарганами. Скільки б ми їх не ліквідовували, вони лізуть і лізуть", - наголосила Блищик.

Вона також додала, що росіяни активно використовують мотоцикли, але не для штурмів, а для швидкого пересування, щоб уникнути українських дронів. Однак, за її словами, їм це не допомагає.

Тим часом очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін у своєму Telegram повідомив, що з чотирьох громад регіону планують евакуювати до більш безпечних місць 744 дитини з їх родинами.

"Дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони", - додав голова ОВА.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав нову пріоритетну ціль РФ у війні. Після того, як російським військам не вдалося досягти захоплення Харкова на початку літа, вони змінили головну мету і тепер пріоритетом для них є захоплення Покровська на Донеччині.