Ворог вибив військових із позицій в Курській області: куди буде просуватися далі

В Курській області ворог буде намагатися просунутися до Малої Локні

На Курахівському напрямку російські загарбники захопили територію східніше річки Вовча, втім це було прогнозовано ще після втрати Карлівки, відзначив військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник.

Окрім того, за його інформацією, противник зумів зайти в населений пункт Гірник, що є ключовим в обороні території на північ від Курахівського водосховища.

"Не думаю, що ми зможемо його втримати і краще вже зараз думати про нові оборонно-фортифікаційні лінії на рубежах Новоселидівка-Іллінка", - відзначив військовий.

При цьому, за його словами, на Часоярському напрямку противник намагається охопити з флангів саме місто і попри героїчний спротив українських військовиз противник має обмежений успіх.

"На Курському напрямку відбулось те, що я сказав ще 10 днів тому, після прориву нашої оборони під Любимівкою, Ольгівка з Крем'яним опинилась в напів оточенні і було лише питання часу, коли росіяни нас виб'ють звідти. Продовжую наголошувати, що противник буде намагатись просунутись до Малої Локні, щоб відсікти від основних сил наше північно-західне угруповання в Курській області", - відзначив Мельник.

На його думку, держава зараз, як ніколи забов'язана увімкнути рупор пропаганди. За його словами, необхідно пробудити в людях бажання битись за майбутнє своїх родин.

"Від "бусінок", який зловили, х*р зна як підготували і відправили на фронт толку дуже мало. Ролики з довгоногими дівчатами і нарізка папурі вже не допоможуть. Тільки жорстка пропаганда. Кожен український чоловік має зрозуміти, що на полі бою смерть імовірна, а в тилу і без зброї з приходом ворога – гарантована", - говорить Мельник.

При цьому він підкреслив, що війну виграє солдат, а не рапорт і саме з солдатами в нас зараз катастрофічний дефіцит.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборона Курської області ускладнилася в рази.