Ворог накопичив близько 900 далекобійних високоточних ракет

У Повітряних силах розповіли, скільки ракет накопичила Росія

Росія накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. Однак це значно менше, ніж було у ворога минулого року, а тому для атак на українські міста росіяни все частіше використовуватимуть ударні безпілотники. Про це Telegram-каналу "Труха" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише портал "Коментарі".

Речник Повітряних сил зазначив, що впродовж останніх трьох місяців окупанти менш активно застосовують крилаті ракети.

"Росія вже третій місяць не застосовує ракети у великій кількості. Маю на увазі крилаті ракети, які ми звикли бачити у нашому повітряному просторі, - Х-101, Х-555 і "Калібри". З чим це пов'язано? Мабуть, ворог розуміє, що тієї кількості далекобійних крилатих ракет, які вони мають, не достатньо, щоби здійснювати постійні, ритмічні удари по наших об'єктах, як це було минулого року", - розповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що минулого року ворог використав понад 1000 крилатих ракет і понад 1000 дронів-камікадзе.

Водночас, на сьогоднішній день, відзначив Ігнат, згідно з даними ГУР, ворог має близько 900 далекобійних високоточних ракет усіх видів.

"Це - аеробалістичний "Кинджал", "Калібр", "Іскандер-М", "Іскандер-К", Х-101, Х-555", - розповів Юрій Ігнат.

Крім 900 далекобійних високоточних ракет, відзначив речник Повітряних сил, у росіян є тисячі ракет С-300, "Онікси", а також авіаційні ракети Х-22, Х-31, Х-59, Х-35. Разом з тим, наголосив Ігнат, "це значно менше, ніж було минулого року".

"Тому можна робити припущення, яке вже підтверджується на практиці (нещодавно росіяни атакували Київ рекордною кількістю БПЛА, застосувавши одразу 75 ударних дронів, - ред.), що ворог буде більше атакувати ударними дронами, виробництво яких налагодив на своїй території", - додав речник Повітряних сил.

Прокоментував Ігнат й закиди, що, мовляв, Київ прикритий ППО тоді, як інші українські міста страждають від ворожих атак.

"Візьмемо останнє зведення (про роботу ППО у ніч на 29 листопада – ред.). 21 "Шахед" був збитий над територією шести чи семи областей. Це говорить про те, що в цих областях є ППО", - зауважив Юрій Ігнат.

Він додав, що риторика про те, що Київ захищений, а інші міста – ні, не відповідає дійсності і шкодить Україні, позаяк російські пропагандисти використовують її для розколу українського суспільства.