Владі дали пораду, що треба зробити із першим полоненим військовим з КНДР

Заходу потрібно надати фізичні підтвердження того, що КНДР воює разом з РФ проти України

В Яньбянь-Корейській автономній префектурі КНР проживають майже 900 000 корейців. Ця префектура безпосередньо межує з російським Приморським краєм. Всього корейців в КНР – більше 2 млн., відзначив колишній посол України в США Валерій Чалий.

На його думку, першого ж полоненого корейця українські відповідальні особи мають негайно вивести на прес-конференцію за участю іноземних ЗМІ та всього дипломатичного корпусу в Україні, а то вже всі ці заяви партнерів, що “це – червона лінія, але підтверджень немає” вже набридли.

"Космічну розвідку маєте, радіоперехоплення маєте, агентурну розвідку маєте… а підтвердити не можете", - відзначив Чалий.

Дипломат закликав припинити попереджувати про здоровий глузд, очікуючи від росіян раціональних рішень – треба готуватися до реалій.

"Це вже буде не російська війна проти України. Це буде, як мінімум, регіональна війна із залученням ключових глобальних гравців. А що далі може відбуватися – ми знаємо з історії", - підкреслив Чалий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна вимагає "негайної та рішучої реакції" з боку євроатлантичної спільноти та світе на те, що Північна Корея підтримує Росію озброєннями та військовими. Зокрема, про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга. На його думку, найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський. За його словами, оскільки країна-агресор масштабує свою війну, союзники мають масштабувати військову підтримку України – зняти обмеження на далекобійні удари, розпочати перехоплювати ракети та безпілотники РФ над Україною, надати запрошення до НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво озброєнь.