Влада окупованої Луганщини змушує школи агітувати за вступ до армії РФ

Обов'язкова агітація у школах Луганщини: новий прийом російської влади по вербуванню

У Луганській області, яка тимчасово знаходиться під контролем Росії, місцеві школи отримали наказ проводити активну агітацію серед учнів для їх подальшого вступу до збройних сил РФ. Про це розповів Олексій Артюх, головний редактор "Трибун", під час свого виступу в Медіацентрі Україна.

За словами Артюха, кожна школа в окупованому регіоні мусить вести активну сторінку в соціальній мережі "Вконтакте". Це стало обов'язковим після того, як російське керівництво видало розпорядження про регулярне розміщення на цих сторінках матеріалів, які спонукають молодь до вступу в армію.

Не лише в онлайн просторі, але й прямо в класах, вчителі отримали вказівки проводити розмови з учнями про військову службу в Росії. Вчителі зобов'язані щотижня звітувати про свою діяльність, включаючи кількість учнів, яких вони намагалися вплинути, та місця, де розклеєні агітаційні матеріали.

“Кожна школа окупованої Луганщини зобовʼязана завести сторінку в соціальній мережі "Вконтакте", бо це обовʼязкове правило, і його ніхто не може порушувати, це контролюється фсб. Кілька тижнів тому на окупованій території Луганщини було спущено розпорядження про те, що на цих сторінках повинна бути розміщена агітація щодо підписання контракту зі збройними силами російської федерації. Навіть більше, не тільки в соціальних мережах, а й у школах вчителів зобовʼязали агітувати. І щосереди о 13:00 вони зобовʼязані відзвітувати, скільки людей вони загітували, де були розклеєні листівки тощо. Тобто під контроль береться все", – повідомив Олексій Артюх.