Спроба організувати мирні переговори: ЗМІ з'ясували причину візиту Зеленського до США

Володимир Зеленський здійснив візит до США, щоб наблизитись до мирних переговорів з Росією для закінчення війни в Україні.

Президент України Володимир Зеленський у вересні здійснив важливий візит до США, де представив план перемоги Джо Байдену та кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу. Іспанське видання El Pais вважає, що поїздка до США може стати підготовчим етапом України до можливих мирних переговорів з Росією.

Як пише іспанське видання, після двох з половиною років війни Україна досягає межі своїх можливостей і її чекає зима суворих обмежень електроенергії через постійні бомбардування Росії.

"Людські втрати вже важко перенести, а моральний дух громадян починає слабшати, попри їхню продемонстровану здатність до стійкості", - пише El Pais.

Крім тиску всередині країни, також посилюється зовнішній тиск для переговорів, на яких Україна "змушена буде піти на болісні поступки". Однак Зеленському буде важко пояснити власному народу будь-які поступки, які зачеплять збереження суверенітету України та її території.

У цій ситуації Володимир Зеленський, знаючи про можливість переобрання Дональда Трампа президентом США та його неоднозначну позицію щодо війни в Україні, вирішив "готуватися до гіршого". Тим часом, якщо переможе кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, Україна сподівається "на якнайшвидше закінчення війни".

За словами Зеленського, щоб сісти за стіл переговорів, Україні потрібне "щось, що змінить правила гри Росії для укладення миру". Тому у США було представлено план перемоги, де Зеленський просить союзників дозволити Україні бити по Росії далекобійними ракетами. Крім того, Україна вимагає гарантії військових поставок і фінансової допомоги, а також підтримки з боку НАТО.

Натомість Путін підвищив тон своїх погроз ядерною відповіддю на напад на російську територію далекобійною зброєю, а США хоч і забезпечують Україну фінансовою та військовою допомогою, постійно наголошують, що не потрібно вдаватись до ескалації та забороняють використання далекобійної зброї.

"Війна, що завмерла на полі бою, досягла точки зрілості, яка є найнебезпечнішою. Майбутнє України, як і всієї Європи, буде невизначеним, якщо її союзники просто піддадуться шантажу агресора", - підсумовує El Pais та додає, що попри можливість поступок України у мирних переговорах, Зеленський добре знає, що основне завдання - це безпека і збереження суверенної України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії назвали два закони, які нібито потрібно скасувати Україні, щоб наблизитись до мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали, що Трамп хотів принизити Зеленського під час його візиту до США.