Військовий розповів, як фермери блокують роботу військових, щоб вони не їздили їх полями

Військовий розповів про те, як фермери своїми діями шкодять обороні країни

Уряд погодив законопроект про примусове відчуження земель під фортифікації, і це – не зрада, говорить військовий Олександр Карп’юк. За його словами, дійсно, є велика проблема в тому, що фермери не дозволяють копати на своїх полях оборонні укріплення і всіляко цьому перешкоджають.

Військовий розповів про село Маринівку, де знаходився один із бліндажів, де він разом з іншими військовими минулою зимою приймали удар по Авдіївці.

"В бліндажі в посадці був центр керування польотами, а на поле ми садили літак. І більшість полів там ще з осені були обкопані плугом максимально глибоко, щоб "по маєму полю нє єзділі воєнниє. А то мне там урожай собирать, а я іх знаю, оні ж в каждой посадке сєбє бліндаж викопают". Тому по полю міг проїхати трактор, але не колісна техніка. А в нас там висота, нам треба було туди, і всю зиму ми займались оф-роадом, перед тим як заступали на чергування", - розповідає військовий.

Втім, за його словами, фермеру цього здалося мало, тому він спеціально пригнав трактор та обкопав свої поля ровом в метр глибиною, коли побачив, що по його полям військові вперто катаються до посадки.

"Ось тільки ці шляхи між полями дуже швидко вбили вантажівки та MRAPи, і вже до січня проїхати там було неможливо, автівка просто сповзала боком по багнюці в цей рів. Їдеш ти на роботу, а там машина стоїть боком во рву, і військові ах*ревші стоять поруч, не знають що робити, бо це зона куди постійно працювала артилерія", - говорить Карп’юк.

За його словами, вся зима була під меседжами: "Ми застряли, не можемо доїхати до позиції, виліт відтерміновується. Висилайте Новатор чи Хамер, хай нас витягне". "Новатор застряг, зараз будемо відправляти другий Новатор". "Другий Новатор теж застряг". "Ми знайшли тут ЗІЛ паливозаправщик, він нас витягує, та перший Новатор. Скиньте кори другого Новатора, ми зараз цей ЗІЛ до нього відправимо".

"Ах*ренно займатися оф-роадом на паливозаправщику, там де постійно арта працює з ланцетами, мммм, кайф. А в цей час на Авдіївці йдуть штурми. І це я не інженер, я бплашник який взагалі не повинен був зустрічатись з супротивом населення по фортифікаціям. Уявляю, які історії можуть розповісти інженери, яким поставили задачу терміново фортифікувати якусь лінію", - додав військовий.

При цьому він підкреслив, що ні Маринівки, ні дому того фермера немає – їх знищили російські КАБи та артилерія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові критикують українські фортифікації.