Військові з країн Європи можуть з'явитися в Україні, але є лише один варіант

Військові ЄС можуть з'явитися у західних областях України на самому кордоні, вважає політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов

Час від часу на Заході та в Україні порушують питання можливого відправлення військових західних країн на допомогу ЗСУ. Але за безліччю порожніх слів можна серйозно поставитися лише до одного варіанта появи військових із країн Європи в Україні. Цей варіант полягає в тому, що військові будуть направлені, щоб контролювати західні українські кордони і тим самим звільнять українських прикордонників від цієї роботи для участі у бойових діях. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу висловив політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов.

Експерт вважає, що дискусії довкола "можливого відправлення" військових ЄС просто політичні маневри. Швидше за все, вони так і залишаться на рівні розмов. Просто тому, що присутність військових з країн НАТО навіть у статусі миротворців у будь-який момент може призвести до їхнього зіткнення з російською армією. Або загибелі внаслідок російського обстрілу. І такий розвиток подій може, на думку влади цих країн, стати прямим конфліктом НАТО та росії. Саме цього дуже бояться в Європі та Москві теж, каже Кирило Сазонов.

Політолог додає, тому будь-які рішення ООН будуть заблоковані росією в Раді безпеки ООН. А самостійною місією вони не приїдуть саме тому, що будуть розглядатися як солдати НАТО. Німеччина, Австрія, Угорщина, Словаччина на це не підуть. Та й Адміністрація Байдена також не ризикне.

Читайте також на порталі "Коментарі" - держави Євросоюзу можуть серйозно порушити питання відправлення європейських миротворців до України. Про це пише рейтингове видання Politico.

У матеріалі йдеться, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив думку, що інформація про допомогу Росії від КНДР вимагають рішучіших кроків від партнерів України.