Військові КНДР в Україні: ЗМІ дізналися про секретну домовленість двох диктаторів

WSJ пише, що про відправку військ КНДР в Україну Путін домовився з Кімом ще у червні

Коли у світі активно обговорюється питання відправлення військових КНДР в Україну саме час згадати про червневу угоду про військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю. У ньому є секретний пункт, який дає КНДР дозвіл направити на війну в Україну першу хвилю приблизно з 1000 північнокорейських солдатів. Як передає портал "Коментарі", про це розповів колишній російський розвідник, поінформований про деталі пакту, пише The Wall Street Journal.

Колишній розвідник запевняє, що відправкою тисячі північнокорейців Пхеньян не обмежиться. За цією тисячею військових підуть і інші.

На даний момент більшість північнокорейських військ знаходяться на безпечній відстані від лінії фронту, зазначають автори матеріалу. За даними південнокорейського розвідувального агентства, нещодавно відправлені північнокорейські війська спочатку прибули до східного російського міста Владивостока, там вони отримали російську військову форму, а потім були відправлені в міста по всьому Далекому Сходу Росії для навчання.

Як зазначив екс-розвідник, їм показують, як окупанти справляються з логістикою та тактикою на лінії фронту, а також дають нове розуміння війни з використанням безпілотників.

На думку аналітиків, північнокорейські війська можуть грати різні ролі: як фахівці з ракет, солдати на передовий чи навіть робітники, які забезпечують логістику.

У результаті, окрім більш глибоких обіцянок підтримки та передачі військових технологій з Росії, режим Кім Чен Іна витягне уроки з безпосереднього спостереження армії за сучасною військовою тактикою і тим, як північнокорейська зброя діє на полі бою, додають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Байдена озвучили нові цифри: скільки військових КНДР нарахували до РФ.