Військові КНДР в Україні: з’явився тривожний прогноз, як вони вплинуть на ситуацію на фронті

Велике одномоменте поповнення російської армії військовими з КНДР вплине на бойові дії на фронті

Залучення солдатів із Північної Кореї до війни проти України свідчить про величезні втрати російської армії, про це в ефірі Freedom заявив військовий експерт Владислав Селезньов.

Селезньов зазначив, що щомісячні втрати російських військ досягають щонайменше 35 тисяч осіб, включно з убитими та пораненими. Хоча Кремль намагається компенсувати ці втрати за рахунок мобілізації, кількість призовників часто не покриває реальних потреб російської армії. Масштабні плани щодо просування на території України вимагають постійного поповнення живої сили, тому російські генерали змушені використовувати тактику піхотних штурмів, підкреслив експерт.

За його словами, мобілізаційний ресурс Росії на межі виснаження. Щоб збільшити кількість військових, Кремль має оголосити часткову мобілізацію, що може призвести до соціальної напруги всередині країни. Тому Росія шукає інші джерела, залучаючи до війни військових із країн Африки, Близького Сходу та навіть Північної Кореї.

Селезньов також наголосив, що північнокорейські військові вже беруть участь у російсько-українській війні, зокрема виконуючи місії з підготовки та запуску ракет типу KN-23. Він зазначив, що на території Росії проходять підготовку значна кількість військовослужбовців із Північної Кореї, що може бути зафіксовано на фото- та відеоматеріалах найближчим часом.

Експерт також висловив занепокоєння щодо можливого значного збільшення російських військ на полі бою, яке може вплинути на хід бойових дій.

“Адже противник, який практично перебуває в стані наступу понад 12 місяців поспіль, і армія якого серйозно ослаблена, тут і зараз може одномоментно отримати досить велику кількість живої сили, цих самих ресурсів, що, безумовно, впливатиме на ситуацію на полі бою. Певною мірою для нас компенсаторним механізмом може працювати сучасна й дуже серйозна зброя. Чи то ракети, чи то артилерійські снаряди з касетною бойовою частиною, чи то важке піхотне озброєння в достатній кількості для того, щоб у межах х відбиття “м’ясних штурмів” активно використовувати цю компоненту. Усе це нам необхідно. Але тут ми багато в чому й критично залежимо від поставок цього самого озброєння від наших західних партнерів”, — сказав експерт.

Селезньов підсумував, що ця війна стала найбільш масштабною на європейському континенті з часів Другої світової війни, а Сили оборони України потребують величезної кількості ресурсів для протистояння ворогу."

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки військових з КНДР хоче "викупити" у Кім Чен Ина Путін.