Війська відводять із Донецької області: росіяни заходять через порожні фортифікації

Окупація Покровська є справою найближчого майбутнього, а Торецька – найближчих днів

В Донецькій області виводять українські підрозділи, вони залишають цілі смуги фронту напризволяще, боєприпаси не додають, росіяни проходять через порожні фортифікації, заявила нардеп Мар’яна Безугла.

Нардеп підкреслила, що за таких обставин окупація Покровська — справа найближчого майбутнього, а Торецьк завершує свої останні дні.

"Виглядає так, ніби ми віддаємо Донеччину — театр бойових дій одинадцятий рік війни, землю, на якій тисячі українців поклали своє життя за Україну. Але за Покровськом — пряма дорога на Павлоград, де немає жодних фортифікацій взагалі, далі — Дніпро. За Торецьком — Краматорська агломерація, а далі — Харківська область… Жодного обладнання адміністративного кордону Донецької області не зроблено", - заявила Безугла.

За її словами, вона знаходиться в стані шоку. Нардеп каже, що головком Олександр Сирський виводить війну на якийсь новий рівень маневрів часів Другої світової, де ставки йдуть на втрату або здобуття цілих регіонів, але яка ціна і які перспективи.

"Впевнена, що немає чітких відповідей і в нього. Гра на "пан або пропав". Несподіванки не завершилися. Маневри українського Жукова тривають", - заявила нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Покровському напрямку йдуть важкі бої в районі Воздвиженки, Михайлівки та Новогродівки. Нещодавно тут була повна жесть – 50 штурмів за добу, кажуть військові. Так ось, за вчора – 63. Станом на ранок три бойові зіткнення продовжуються. Так, супротивник просувається щодня. Причини очевидні – на пріоритетний напрямок він кидає усі резерви. Особовий склад підвозять безперервно, техніку перекидають звідки можуть, кажуть військові. Вони визнають, окупанти вже близько до Покровська, його вже можуть дістати ствольною артою, але не ризикують підтягувати її близько до лінії фронту.