Війська РФ просунулися одразу у трьох областях України: карти ISW

Найскладніша ситуація, як і раніше, в Донецькій області

Наступ РФ продовжується і має хоч і невеликий, але успіх. Підтвердженням цього є те, що російські окупаційні війська просунулися у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські загарбники нещодавно просунулися на півночі Харківської області. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 вересня, показують, що окупанти просунулися в межах центральної частини Вовчанська, хоча це "імовірно, протягом останнього тижня".

Аналітики зазначають, що непроста ситуація також на Донеччині. Російські "воєнкори" стверджували, що путінські війська просунулися вулицями Рудничною та Торговою в центрі Торецька та наближаються до шахти "Центральна" в центрі Торецька, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Повідомляється, що російські загарбники окупували Цукуріно (південніше схід від Покровська).

Українські військові спостерігачі заявили 6 жовтня, що війська РФ відтіснили ЗСУ від птахофабрики у східній частині н.п. Цукурине й захопили решту села.

У Міноборони РФ розповіли про захоплення Гродівки (на схід від Покровська), проте в ISW не спостерігали підтвердження того, що росіяни діють у північному чи східному районах цього населеного пункту.

Російські блогери стверджували, що війська РФ захопили Бажане Друге, і просунулися в районі Новогродівки, Лисівки та в районі Сельдево, Новоселидівки, Ізмайлівки, Гірника та Невського. Однак у ISW не знайшли підтвердження.

Війська РФ також продовжували наступальні дії в районах Новотроїцького, Луча, Новоторецького, Мирнограда, Лисівки та Крутого Яру, у напрямку Петрівки, біля Новогродівки, Миколаївки, Сельдево, Новоселидівки, Гірника, Цукуриного та Бажаного Другого 6 та 7 жовтня.

Повідомляється, що російські окупанти просунулися на захід від Донецька.

Російські джерела ISW повідомляли, що оперативний темп на південній лінії фронту в районі Кам'янської Запорізької області посилюється після тривалого оперативного затишшя після контрнаступу ЗСУ влітку 2023 року.

Геолокаційні кадри від 6 жовтня показують, що війська РФ трохи просунулися поблизу Кам'янського та Плавного на східному березі Каховського водосховища, як повідомляється, між 6 та 7 жовтня.

Декілька російських блогерів заявили 6 жовтня, що путінські війська контратакували після того, як ЗСУ нібито невдало спробували прорватися поблизу Кам'янського.

Також російські "військори" розповідали, що війська РФ просунулися до позицій на північ від висохлих ділянок Каховського водосховища безпосередньо на захід від Кам'янського, і увійшли в район на захід від Кам'янського.

Читайте також на порталі "Коментарі" - війна зміниться: Зеленський пояснив, у чому важливість найближчого засідання у форматі Рамштайн.