Війна може закінчитися за 15 днів: Боррель зробив нову заяву про підтримку Києва

Жозеп Боррель назвав умову припинення війни в Україні

Війна в Україні закінчилася б за 15 днів, якби західна допомога Україні припинилася. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті 20 Minutos зробив високий представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

"Багато людей хочуть, щоб війна закінчилася якнайшвидше... Якщо ми припинимо підтримувати Україну, через 15 днів війна закінчиться і Путін досягне своєї мети. Але чи хочемо ми цього для українців та безпеки самих себе, європейців?", – сказав топ-дипломат ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЄС не готовий за нинішніх умов продовжувати військову підтримку України: що пішло не так.

Також видання "Коментарі" повідомляло – сьогодні на полі бою так складаються обставини, що Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями, намагаючись виснажити загарбників. Вся справа в тому, що супротивник, як і раніше, має чисельну перевагу. Про це пише The New York Times.

Автори матеріалу зазначають, що за останні місяці Україна втратила контроль над низкою досить значних міст – кожне після запеклих боїв, які іноді тривали місяцями. Першою у цьому списку була Мар'їнка у грудні-січні, потім Авдіївка, днями ЗСУ вийшли з Вугледару.

ЗМІ зазначає, що зовнішні спостерігачі схильні говорити, що українська армія відступає і це веде Київ до повільної поразки у війні. Водночас офіційні особи України та командування ЗСУ вважає, що ситуація не така однозначна, як виглядає з боку і є шанс подолати агресора. За словами українських командувавши, зараз на фронті йде боротьба, метою якої є не територіальні здобутки, а виснаження ворога з метою зламати його здатність до продовження боротьби.