"Виходити з цілих населених пунктів": військовий заявив про втрату Донбасу

Як пояснює Олександр Карп’юк за останні три місяці посунули з позицій, які еволюційно фортифікувались роками на Донецькому напрямку.

Українські військові на Донеччині стикаються зі значними труднощами та серйозними проблемами через втрату укріплених позицій, які захищалися роками, і складності в облаштуванні нових укріплень через швидкий темп змін на фронті.

Про це у своїх соціальних мережах повідомив військовослужбовець Олександр Карп'юк.

Він зазначив, що "за останні три місяці нас відтіснили з позицій, які роками зміцнювались на Донецькому напрямку". На жаль, облаштувати нові позиції неможливо через те, що "фронт просувається швидше, ніж є можливість їх належно обладнати та забезпечити".

"Ми фактично втратили можливість дислокації в Селидовому, Покровську, Новогродівці та інших населених пунктах, де раніше базувались тисячі військових. Зараз дуже складно розміщувати такі великі сили на Донецькому напрямку. Навіть всі лісосмуги вже зайняті", — додав Карп'юк.

До того ж ситуацію ускладнює контроль окупантів над Донецьком та його околицями, що позбавляє українських захисників таких самих можливостей.

"Багато ключових логістичних маршрутів або вже заблоковані, або перебувають під вогневим контролем росіян. Хоча ще є альтернативні шляхи, але якщо російські сили захоплять контроль над ними, нам доведеться залишити цілі населені пункти. Крім того, ми зараз дуже розтягнуті по лінії фронту, деякі наші підрозділи майже оточені, і величезні ресурси витрачаються лише на їх виживання", — підкреслив військовий.

Карп'юк також підсумував, що попереду чекають непрості часи: важка зима та важкі рішення для українських військових.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що окупанти вдарили по житлових будинках у Краматорську