Відступ військ може бути неконтрольованим: де склалася загрозлива ситуація

Найскладніша ситуація склалася на східному березі річки Вовча, де з логістики залишився один міст

Ситуація на фронті стабільно не райдужна, російські окупанти атакують по всій лінії зіткнення і частинами успішно, відзначив військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник.

За його словами, станом на зараз росіяни зосередили свої зусилля на Курахівському, Торецькому і Куп'янському напрямках. Головним напрямком наразі є Курахівський і після вирішення тактичного завдання витіснення Сил оборони України на західний берег річки Вовча та захоплення Гірника, Селідово з Курахівкою противник перенесе удар на Покровськ. Паралельно противник спробує атакувати Курахово з Півдня, підкреслив Мельник.

"Найскладніша ситуація, на мою думку, все ж це східний берег Вовчої, адже для логістики там лишився один міст. І якщо його розвалять, то навряд чи відступ наших військ буде контрольований", - підкреслив експерт.

За його словами, головною причиною часткового успіху російських загарбників є виснаження наших бригад, шалений не комплект лінійних підрозділів помножений на низьку якість підготовки новоприбулих "котиків", дефіцит мінометних набоїв ну і звісно кадровий кавардак в окремих бригадах і батальйонів, де керівництво міняється по шість раз на рік. Ну і звісно тотальна перевага майже в усьому з боку противника, підкреслив Мельник.

Він додав, те що роблять зараз українці на фронті - це за межею будь якого героїзму.

"Попри весь довбограїзм і відірваність наказів окремих генералів від реальності ми тримаємось. Але, якщо нічого не змінювати в підготовці бійців і тактиці знищення батальйонів в боях за посадку, якщо нарешті терміново не перевести економіку на військові рейки, то наслідки будуть не передбачувані вже найближчим часом", - підкреслив Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ втратили нові території на Донбасі.