Відпочинок замість служби: як колишній військком з Одеси "лікувався" на Сейшелах та в Іспанії

Завершено розслідування: екс-начальника Одеського ТЦК звинувачують у шахрайстві та ухиленні від військової служби

Сьогодні стало відомо, що Спеціалізована прокуратура Південного регіону завершила розслідування проти Євгена Борисова, колишнього керівника Одеського обласного ТЦК та СП. За даними слідства, замість виконання своїх обов'язків він обманював владу і проводив час на зарубіжних курортах.

За інформацією прокуратури, Борисов неодноразово ухилявся від служби, надаючи недостовірну інформацію про своє здоров'я. Наприклад, у грудні 2022 року він помилково інформував лікаря про те, що нібито включений до списку осіб, які відправляються на лікування за кордон. Це дозволило йому виїхати за межі України.

"Таким чином він отримав обманним шляхом переказний епікриз із медичної картки стаціонарного хворого з рекомендацією про направлення на лікування за кордон", - розповіли в прокуратурі.

Слідство встановило, що Борисов, використовуючи зв'язки серед медпрацівників, підробив медичну документацію. Це дозволило йому незаконно відвідувати курорти. З грудня 2022 по січень 2023 року він перебував на Сейшелах та в Іспанії, де відпочивав із сім'єю.

"Весь цей час, з грудня 2022 року по січень 2023 року, колишній військком проводив на свій розсуд, не пов'язаний з виконанням обов'язків військової служби, а відпочивав зі своєю матір'ю та дружиною в Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія", - йдеться у повідомленні.

Наразі Борисов перебуває під вартою. Йому висунуто звинувачення у використанні підроблених документів, неявці на службу та ухиленні від військової служби через обман. Йому може загрожувати до десяти років ув'язнення.