Відмовився вести бійців на смерть і попав під репресії: "Рарог" звернувся до президента

Командира Івана Голішевського хочуть усунути з посади, бо він дбає про своїх бійців

Бійці батальйону "Рарог" записали відеозвернення до президента Володимира Зеленського, в якому просять залишити на посаді командира, героя України Івана Голішевського.

"Наше звернення на підтримку полковника героя України, Голішевського Івана. На сьогоднішній день командира планують уснунути з посали командира бригади за те, що не повів бригаду на м’ясні штурми, бригаду без належної укомплектованості, тим самим відмовився від стратегії РФ", - заявив Хасан, командир батальйону 24 окремої механізованої бригади ім. Короля Данила.

Хасан підкреслив, що людський ресурс на сьогоднішній день – це найцінніше, що у нас є.

Окрім того, він нагадав, що у 2022 році після відновлення боєздатності саме завдяки Голішевському бригада виконувала успішно завдання на східній ділянці фронту і буде виконувати і надалі.

Також слова підтримки висловили і інші бійці. Зокрема, вони теж попросили залишити командира Голішевського на посаді. За їх словами, він є мотивованим командиром в мотивованій бригаді.

Військові підкреслили, що Голішевський є командиром, якому не байдужа доля його підлеглих. За їх словами, країні потрібні лідери, і таким лідером є саме Голішевський.

"Звільнення з посади такого бойового командира — це буквально постріл собі у ногу, оркам на радість…Він дивиться на реалії, а не на фантастичні цілі вищого командування", — наголосили бійці ЗСУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що скандал виник і в 59-ій бригаді, ре родини військових звернулися до вищого керівництва розслідувати все те, що там відбувається. Родичі кажуть, що їх рідні, які служать у цій бригаді просто "зникають" і ніхто не знає про їх долю.