Відбулась найбільша танкова битва в Україні: вона стала поразкою для росіян

Україна перемогла у найбільшій танковій битві поблизу Вугледару та знищила близько 130 танків та БТРів.

Українські військові вдало знищують російських окупантів та їх техніку завдаючи значні втрати Росії у війні. Як повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Times, Збройні сили України змогли завдати Росії поразки у найбільшій танковій битві за час війни.

Війна спонукала дістати російські танки зі складів і пустити їх на фронт, а Україна чекає, коли союзники відправлять кілька партій танків для протистояння російським силам. Поки триває навчання українських військових на західних танках, поблизу шахтарського містечка Вугледар ЗСУ перемогло у тритижневій танкові битві.

NY Times розповідає, обидві країни кинули в цей район свої танки. Росія просувалася великими колонами танків, а українські сили маневрували, вели вогонь здалеку або зі спеціальних схованок нищили ворога.

"Коли все закінчилося, Росія не тільки не змогла захопити Вугледар, але й зробила ту саму помилку, яка коштувала Москві сотень танків на початку війни", - повідомляє NY Times, маючи на увазі рух росіян великими колонами.

Українські військові повідомили, що в найбільшій танковій битві за час війни Росія втратила в бою щонайменше 130 танків і БТР.

"Ми вивчали дороги, якими вони їздили, потім сховалися і чекали, щоб стріляти зі засідки", - говорить сержант Кнігницький.

Інший український військовий відповів, що Росія зробила не так.

"Що вони зробили не так, це прийшли в Україну. Ми знищили багато російської техніки", - говорить рядовий Гребенок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник Путіна починає відвертатись від Росії.

Також "Коментарі" писали, що Кремль відреагував на повідомлення України про атаки дронами по території РФ.