Від Зеленського вимагають скликати термінове засідання Радбезу ООН: чи будуть результати

Також є думка, що потрібно попросити ракети ATACMS більшої дальності

У Верховній Раді вважають, що президент Володимир Зеленський повинен скликати екстрене засідання Радбезу ООН після ракетного терору, який Росія влаштувала 8 липня.

"Володимир Зеленський , ви вже звернулися щодо екстреного засідання радбезу ООН, чи будемо чекати як би чого не трапилося?" - запитала у Фейсбуці нардеп Софія Федина.

Разом з тим, нардеп Ірина Фріз звернула увагу на те, що у Радбез ООН і досі входить терористична Росія.

"Країна-агресор вчиняє міжнародні злочини і ніхто її не здатний зупинити. Скликати засідання Радбезу ООН, до якого входить Путін й досі? Фіксувати докази для міжнародного трибуналу над Путіним? Чи є сенс на фоні цього жахіття для чергових заяв про занепокоєння світу, якщо навіжений диктатор продовжує діяти, адже впевнений у безкарності", - відзначила у Фейсбуці нардеп.

При цьому політолог Тарас Загородній вважає, що фото та відео з "Охматдиту" правильно б було показати не один одному, а на саміті НАТО з жирним натяком, що нинішня "маразматична політика" частини адміністрації США перетворює цю країну на джерело небезпеки для самих же США.

"Увесь світ розуміє, що якщо це триватиме так і далі то всі пристойні та не дуже пристойні країни почнуть розробляти ядерну зброю, яка не факт, що не прилетить до них. Упевнений, що в США є здорові сили, які це розуміють. Думаю слід вимагати негайно надання ракет АТАКАМС та більш великої дальності для ударів куди треба. Упевнений країни Східної Європи, Скандинавії та інші нас підтримують", - підкреслив у Фуйсбуці політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит". Втім, експерти вважають, що ООН є аморфною структурою, яка не зможе належним чином відреагувати на терор Росії.