Вибухи під Джанкоєм: стало відомо, куди збиралася перекинути знищені ракетні системи росія

Росіяни на війні в Україні масово переходять на ЗРК С-300

16 серпня, під час вибухів на військовому аеродромі росіян під Джанкоєм в Криму було знищено й зенітно-ракетні комплекси, які збиралися використовувати у війні проти України. Таку заяву зробив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, посилаючись на експертів, пише 24 канал.

За словами Рефата Чубарова, цю техніку збиралися перемістити до Запорізької та Херсонської областей.

"Вони повинні були бути переміщені на територію Херсонської та Запорізької областей", – повідомив Чубаров.

"Джанкой є транспортним вузлом, як автомобільних шляхів, так і залізничного транспорту. Боєприпаси накопичували на території, прилеглій до Херсонської області. Зрозуміло, те, що перекидають з території Росії, йде по мосту через Керченську протоку і доїжджає в Джанкой. Далі техніку розподіляють", – заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу.

За його словами, вибухи, що сталися 16 серпня на військовому об'єкті у Джанкойському районі дуже знизили потенціал окупантів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Зеленського дали пряму відповідь щодо готовності знищити Кримський міст. Дискусії вже не ведуться, і Україна розглядає Кримський міст, що з'єднує анексований півострів із материковою частиною Росії як законну військову мету. Таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню "The Guardian". Варто зазначити, що після того, як у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів, Кримський міст став надзвичайно затребуваним, тому що по ньому лише за 16 серпня зафіксували новий рекорд трафіку. Мостом в обидві сторони проїхало 38,3 тисячі автомобілів.