Вибори в США: який результат кращий для України

Комітет Верховної Ради: політика США важливіша за особу президента для України

Не має значення, хто буде президентом США — демократ чи республіканець. Головне для України, щоб підтримка тривала. Таку заяву зробив голова Комітету Верховної Ради із зовнішньої політики Олександр Мережко. Про це повідомили журналісти УНІАН

Мережко пояснив, що Україна потребує збереження підтримки від обох американських партій. Він висловив сподівання, що наступний лідер США підтримуватиме Україну так само, як і попередні.

"Для нас не є принципово важливим, хто конкретно, яка особистість - чи це буде - скажімо, представник демократів, чи представник республіканців - президентом. Для нас найважливішим є збереження тієї двопартійної підтримки, яку ми зараз маємо від Сполучених Штатів, і щоб новий президент продовжував лінію, спрямовану на військово-технічну, економічну підтримку України", - наголосив депутат.

Мережко також висловив думку, що зовнішньополітична стратегія нового президента буде важливою для подальших відносин. Він наголосив на важливості діалогу з кандидатами в президенти, щоб просувати інтереси України, які збігаються з інтересами США.

"Якоїсь загрози я зараз не бачу... Треба почекати, хто стане президентом, і це займе певний час для того, щоб напрацювати зовнішньополітичну доктрину. Ми знаємо, що багато президентів мали свою зовнішньополітичну доктрину... Я думаю, що в у цьому випадку буде така сама доктрина", - сказав він.

На закінчення Мережко заявив, що незалежно від того, хто стане президентом США, Україна намагатиметься зміцнювати свої відносини з Америкою.