Велика допомога фронту: стало відомо, скільки боєприпасів знищено на складі у Тверській області

На складі боєприпасів у Тверській області знищено боєприпаси приблизно на рік інтенсивних бойових дій

У ніч на 18 вересня через атаку дронів по місту Торопець Тверської області Росії виникла сильна пожежа та детонація на складі боєприпасів.

За словами військового оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, згідно з інформацією з відкритих джерел, на складах могло зберігатися до 300 тисяч тонн боєприпасів, переважно 122-мм реактивних снарядів до РСЗВ та 82-мм міни.

Він зазначив, що точно, скільки якогось типу боєприпасів було на зберіганні не вказується і навряд чи така інформація з'явиться. При цьому він постарався пояснити, чи це багато 300 тисяч тонн боєприпасів.

"Якщо говорити про виключно 122-мм реактивні снаряди, то це понад 460 тисяч пострілів. З урахуванням частоти застосування РСЗВ в зоні бойових дій це запас на 10 місяців активних бойових дій або більше року при середній інтенсивності. Якщо говорити про виключно міни 82-мм, то це 10 мільйонів пострілів або з урахуванням інтенсивності їх застосування в зоні бойових дій, то це запас більш ніж на півтора року активного застосування", - каже Коваленко.

При цьому він додав, що на складі зберігалися інші типи боєприпасів, 152-мм, 122-мм стовбурової артилерії, згадуються навіть ЗУР.

"Але масштаби втрат, навіть у змішаному типі БК, можете собі уявити. Ну і згасити ось це все детонує нон-стоп, буде не так просто. Думаю, надійдуть як з нафтобазами, поки не згорить все дощенту, так і спостерігатимуть здалеку за розльотом БК", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що місцева влада міста Торопець Тверської області РФ повідомила, що в ніч на 18 вересня відбулася масова атака дронів, також працювали засоби ППО. Близько третьої ночі місцеві жителі почули потужні вибухи – відбулася детонація на складі боєприпасів.