Важкі та нестабільні бої, місто повністю стирають: що відбувається у Торецьку

Окупанти контролюють частину Торецька

У Торецьку Донецької області ситуація складна, окупанти контролюють частину міста. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію речниці ОТУ "Луганськ" Анастасії Бобовнікової, яку вона розповіла “РБК-Україна”.

За її словами, ситуація у Торецьку складна. Міські бої проходять важко та нестабільно. При цьому українським захисникам, попри перевагу ворога у кількості, вдається стримувати наступ. За словами Бобовнікової, росіяни постійно поповнюють живу силу на передових позиціях.

Коментуючи заяву начальника Торецької міської військової адміністрації Василя Чинчика про те, що ЗСУ контролюють 40-50% Торецька, а решта населеного пункту "під окупацією", вона зазначила, що необхідно розділяти поняття "під контролем ЗСУ" та "окупована територія".

"Навіть якщо ви подивитеся на карту DeepState, там можна побачити два кольори. Червоний - там, де наших військових вже немає, сірий - там, де ведуться бої. Ви можете побачити, що червоним позначена лише східна частина міста - вулиця Центральна та кілька вулиць на південь від вулиці Центральної. А на решті території точаться бої", - пояснила спікерка.

За її словами, окупанти намагаються штурмувати малими групами, а також руйнують Торецьк. Там майже не залишилося вцілілих будівель.

"Тактика їх незмінна. Вони стирають місто артилерією. Ми це вже бачили в інших містечках Донбасу. І після цього штурмують малими групами. Тобто, такими маленькими ударами намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні", - акцентувала спікер ОТУ "Луганськ".

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що військові влаштували пекло окупантам.