Важка ситуація ще в одному місті Донеччини: ворог штурмує цілими батальйонами

Окупанти потерпіли поразку під час одного з штурмів, після чого закидали місто авіабомбами

Російські війська нещодавно провели посилену механізовану атаку взводу на напрямку Курахово на тлі наступальних операцій у цьому районі 14 жовтня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що українські війська нещодавно відбили механізовану атаку російського батальйону, що складається з 25 бронемашин та п'яти танків у напрямку Курахового. Повідомляється, що українські війська знищили сім бронемашин та один танк.

Ворожі військкори продовжували стверджувати 14 жовтня, що російські війська захопили Островське (на схід від Курахового), але ISW поки що не отримала підтвердження того, що російські війська захопили весь населений пункт.

Окупанти провели наступальні операції на схід від Курахового в районі Максимільянівки 14 жовтня. Повідомляється, що підрозділи російської 238-ї артилерійської бригади та 20-ї мотострілецької дивізії діють у районі Далекого (на південь від Курахового), а підрозділи 5-ї мотострілецької бригади діють у районі Островського. Повідомляється, що підрозділи російської 20-ї мотострілецької дивізії, включаючи її 255-й мотострілецький полк, діють у напрямку Курахового.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що на Ставці доповідав Головком Сирський. Наразі тривають активні дії по всій довжині фронту, але особливо жорстокі бої на Покровському та Курахівському напрямках.

Також за даними Курахівської МВА, учора ввечері ворог здійснив безжальний масований авіаудар по місту.

5 КАБами росіяни вдарили по Курахівській міській лікарні. Пошкоджено і прилеглі багатоквартирні будинки. Без загиблих та поранених.