Ватикан шокував заявою щодо надання Україні дозволу бити по РФ

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін заявив, що надання Україні дозволу бити по території РФ приведе до ескалації, яку вже ніхто не зможе проконтролювати

У Ватикані розкритикували бажання західних країн надати дозвіл Україні використовувати їх зброю для завдання ударів по території Росії. Зокрема, як відзначив державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін такий дозвіл може привести до "неконтрольованої ескалації".

При цьому держсекретар Ватикану заявив, що можливі удари України по Росії НАТІвською зброєю "повинні турбувати всіх тих, кому близька доля нашого світу".

"Це може спричинити ескалацію, яку вже ніхто не зможе контролювати. Це дуже тривожна перспектива",
– додав він.

При цьому Паролін підкреслив, що Ватикан допомагає Києву з поверненням дітей на батьківщину. Окрім того, Україна отримує допомогу в інших питаннях гуманітарного характеру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні союзники України активізували обговорення надання дозволу Силам оборони використовувати їх зброю для знищення військових об’єктів на території РФ. Ряд країн уже заявили, що вони надають Україні такий дозвіл. Підтримує таке рішення і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Тепер всі очікують на рішення Німеччини та Сполучених Штатів, які раніше категорично не підтримували такі дії і навіть погрожували Києву, що припинять поставки ракет, якщо Сили оборони будуть знищувати військові об’єкти на території РФ. Втім, відомо, що нібито Німеччина погодилась надати такий дозвіл. Тепер рішення за США.

Окрім того, відомо, що в Росії істерика із приводу надання такого дозволу Україні. Там навіть традиційно почали погрожувати ескалацією та ядерним апокаліпсисом.