В ЗСУ сказали, скільки росіян потрапили у "котел" у Вовчанську

Росіяни дійсно заблоковані у Вовчанську, але їх кількість значно менша, ніж повідомлялося раніше, розповів Юрій Повх.

У Вовчанську на Харківщині заблоковано кілька десятків російських окупантів, а не сотні, як раніше повідомляло видання Forbes. Про це повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх в коментарі для "Української правди".

"Я хотів би зазначити, що насамперед росіяни не оперують такими масами особового складу, як зазначалося у цьому повідомленні. Тобто 400 осіб − такого факту підтвердити неможливо, бо його не існує", - зазначив Повх.

Він пояснив, що ОТУВ "Харків" обережно ставиться до коментування ситуації на фронті, тому уникає коментарів в режимі реального часу або в короткостроковій перспективі, щоб не наражати на небезпеку українських захисників.

"Що стосується моменту блокування певного російського підрозділу в межах забудови міста Вовчанськ, то такий факт є. Але йдеться не про сотні, а про десятки окупантів, які зараз заблоковані на певній ділянці міської забудови", − додав Повх.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни у Вовчанську масово здаються в полон. Українські військові заблокували до 400 росіян на хімічному заводі в центрі Вовчанська, і за даними Українського центру оборонних стратегій, тридцять росіян уже здалися після того, як неодноразові спроби врятувати їх не мали успіху.

ЗМІ зазначає, за кілька тижнів запеклих боїв частини кількох українських бригад заблокували російський наступ на північ від річки Вовча. Водночас російські сили, еквівалентні щонайменше двом батальйонам із сотнями піхотинців, штурмували ПАТ "Вовчанський хімічний завод" на правому березі річки. Журналісти припускають, що план росіян полягав у тому, щоб захопити хімічний завод, а потім розпочати операцію з форсування річки, щоб увірватися в південний Вовчанськ.