В Україні впроваджують нову модель загальної військової підготовки

Термін військової підготовки мобілізованих планують збільшити

В Україні триває розробка нової моделі базової загальної військової підготовки (БЗВП), спрямованої на поліпшення навчання військовослужбовців. На нещодавній робочій нараді обговорювалися ключові питання, пов’язані із підвищенням якості підготовки, що є критично важливим для збереження життя наших військових. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У засіданні взяли участь керівництво Збройних Сил України, представники навчальних центрів та бойових підрозділів. Учасники заслухали доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідним озброєнням і технікою.

Важливим моментом наради стало представлення пілотного проєкту, що передбачає збільшення тривалості базової підготовки з одного до півтора місяця. Програма БЗВП була оновлена з урахуванням сучасних потреб і викликів. Міністр оборони зазначив, що в грудні буде ухвалено рішення щодо нової моделі підготовки, а в разі покращення оперативної обстановки можливе подальше збільшення терміну навчання.

Особливу увагу приділили Десантно-штурмовим військам, які стали флагманом підготовки особового складу. Запроваджені в ДШВ нові підходи до навчання мають стати прикладом для інших підрозділів Сил оборони.

Під час наради були визначені завдання для покращення підготовки, зокрема, необхідність посилення комплектування інструкторських посад у навчальних центрах.

“За підсумками наради визначив завдання за напрямками. Зокрема, слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід. Працюємо далі над поліпшенням підготовки наших захисників та захисниць, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.