В Україні прокоментували інформацію про нібито удар ЗСУ по Курській АЕС

В Україні називають брехнею заяви про те, що нібито Сили оборони обстріляли Курську АЕС

Україна немає жодної причини, щоб бити по Курській АЕС, про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За його словами, росіяни просто викинули в інформаційний простір брехливу інформацію про те, зо ЗСУ вдарили по АЕС із HIMARS.

"Звісно ж, що ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності. Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко. Нічого спільного з атакою на Курську АЕС немає", - написав у Телеграмі Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у російських телеграм-каналах повідомляють, що Збройні сили України нібито атакували Курську АЕС. Відео, як щось горить біля станції, масово публікують у російських соціальних мережах. Зокрема, російський телеграм-канал Маш повідомляє, що ЗСУ нібито спробували атакувати Курську АЕС "НАТІвським озброєнням". За інформацією джерел каналу, нібито російське ППО збило біля станції о 16.20 за місцевим часом "французьку авіабомбу". "Вона впала за п'ять кілометрів від станції. Зараз там пожежа ", – сказано у повідомленні.

Не виключено, що цю російську провокацію присвячено візиту до Києва генсека НАТО Марка Рютте. Відомо, що він для своєї першої поїздки як генсек обрав Україну, а не поїхав традиційно до Штатів. Цим він надіслав потужний сигнал, що НАТО продовжуватиме підтримку України. Аналітики зазначали, що після цього візиту в Кремлі "кусатимуть лікті" від злості.

До речі, в РФ неодноразово заявляли, що Сили оборони нібито хотіли захопити Курську АЕС. Особливо багато таких повідомлень було в перші дні операції в Курській області.