В Україні пояснили, навіщо Путін робить заяви про мир: яку мету переслідує

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що насправді кремлівський диктатор Володимир Путін не хоче переговорів, а говорить про них тільки тому, що хоче зірвати саміт миру, якого він насправді боїться

Правда в тому, що кремлівський диктатор Володимир Путін не має наміру припиняти війну в Україні, проте робить такі заяви щодо готовності до перемовин і бажанні заморозити конфлікт, щоб зірвати проведення Глобального саміту миру, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, насправді кремлівський диктатор дуже боїться проведення саміту в Швейцарії, тому і вимушений робити такі заяви, щоб йому перешкодити.

При цьому Кулеба також відзначив, що і оточення кремлівського диктатора посилає сигнали про те, що Росія, буцімто, готова припинити війну. Проте, як каже міністр закордонних справ, досить подивитися на те, що відбувається на фронті. За його словами, російські загарбники продовжують жорстко атакувати Україну.

За словами міністра закордонних справ, оскільки Путін не має бажання припиняти свою агресію в Україні, його змусити до зворотних дій зможе лише об’єднаний голос світових лідерів. Саме вони, каже Кулеба, можуть змусити обрати президент РФ не війну, а саме мир.

При цьому голова МЗС додав, що саме тому важливо, аби в Швейцарію приїхало якомога більше лідерів різних країні.

"Коли весь світ висловиться на підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру",
- переконаний міністр закордонних справ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін назвав президента Володимира Зеленського "нелегітимним". За його словами, Глобальний саміт миру, буцімто, потрібен для того, щоб західні лідери підтвердили його чинність. Такі дії кремлівський диктатор назвав "піар-акцією".

Окрім того, Путін заявив, що Росія, буцімто, готова до мирних переговорів з Україною.