В США сказали, коли армія РФ втратить перевагу, і ворог перестане наступати

Уже до кінця року Україну можуть очікувати добрі новини у зв’язку з тим, що РФ почне втрачати перевагу на фронті

Американський військовий експерт Майкл Кофман прогнозує, що чисельна перевага Росії над Україною може почати зменшуватися до кінця 2024 року. Зокрема, в інтерв’ю для Intelligencer Кофман підкреслив, що, попри постійний тиск з боку Росії, її збройні сили зазнають значних втрат і стикаються з обмеженнями.

"Ймовірно, перевага Росії на полі бою почне зменшуватися, коли ми наближаємося до зими, і далі, до 2025 року", - заявив Кофман, старший науковий співробітник Фонду Карнегі, що спеціалізується на питаннях Росії.

Проте Кофман зауважив, що Росія найближчим часом не залишиться без ресурсів, хоча її наступальні операції будуть сповільнюватися. Це може дати Україні шанс, адже російські війська на сході просуваються повільно і зазнають великих втрат як у живій силі, так і в техніці.

Однією з причин таких втрат є те, що Росія все більше покладається на застарілу радянську техніку, запаси якої обмежені.

Це, каже Кофман, змушує російські війська змінювати тактику, щоб мінімізувати втрати, але водночас ускладнює досягнення значущих проривів на фронті. Крім того, Росія має проблеми з набором новобранців, що підтверджують великі бонуси, які пропонуються. Наприклад, у липні Росія пропонувала виплати, які дорівнюють зарплатам американських військових, що є незвичним на тлі середніх зарплат у країні.

Британська розвідка також повідомила про високі втрати серед російських військ, прогнозуючи, що взимку Росія може втрачати до 1000 солдатів на день. Попри активність на сході, ситуація залишається складною для російських військ.

Війна також має серйозні наслідки для російської економіки, яка значною мірою орієнтована на військові витрати, що складають близько 40% бюджету країни. Хоча російська економіка показала зростання у 2023 році, довгострокові перспективи залишаються невизначеними. Деякі аналітики попереджають, що зниження оборонного виробництва може призвести до рецесії.

Тим часом Україна продовжує розвивати власне оборонне виробництво, включаючи ракети, артилерію та безпілотники, що допомагає протистояти російському тиску на фронті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли ворог може зупинитися і навіть вийти вже із захоплених територій.