В Раді знову заговорили про необхідність збільшити кількість мобілізованих: в чому причина

Нардеп Роман Костенко розповів, що нині новобранців під час підготовки навчають "мінімалці"

Сьогодні від якості підготовки мобілізованих напряму залежить збереження життя та здоров’я людей, які відправляються на фронт. Покращити таку підготовку можливо, якщо збільшити час на неї. А це можливо лише після того, як буде в рази збільшено кількість мобілізованих. Як інформує портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник Служби безпеки України Роман Костенко.

Нардеп пояснив, якщо ми зараз запровадимо цикли і люди будуть більше знаходитися в навчальних центрах, більше часу ЗСУ будуть без поповнення.

"Частини будуть без поповнення. Тому треба буде більше людей для того, щоб їх поповнювати", - наголосив військовий.

Парламентар не зовсім поділяє думку, що тим, кому за 50 нічого робити на війні. Адже трапляються випадки, коли чоловіки, яким за 50 років, краще вчаться і фізично розвинутіші, ніж ті, кому до 30-ти.

При цьому Костенко згодний з тим, що для бойових підрозділів молодші бійці більше підходять і краще навчаються. Вони більш сучасні, бо сучасне поле бою потребує сучасного мислення. І сучасні засоби ураження, сучасна зброя також потребує тих, хто більше розуміється на сучасних технологіях.

Крім того, нардеп розповів, що нині новобранців під час підготовки навчають "мінімалці".

"Ти береш автомат, риєш окоп і відстрілюєшся по противнику. Це ази. Тому тут треба подивитися, яка програма бойової підготовки, і для чого цей боєць вчиться. Пілот, інженер, піхотинець, десантник, морпіх - це все різні професії, про які потрібно говорити, дивлячись які завдання він буде виконувати. Наприклад, пілота ти навіть за півроку не навчиш. Піхотинця можна за декілька місяців навчити. Потім буде в нього бойовий досвід і він вже буде кращим", - говорить Костенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - профільний комітет Верховної Ради одноголосно підтримав законопроект 11379-д, який зупиняє мобілізацію юнаків у віці 18-25 років.