В ОП відреагували на "мирний план" Трампа Україною

У Зеленського нагадали, що будь-який план має базуватися на міжнародному праві та призвести до справедливого миру

Київ має чітке розуміння того, що будь-який план припинення війни з Російською Федерацією має базуватися на міжнародному праві, а мир має бути справедливим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє "Reuters".

Коментуючи мирний план для України, наданий ключовими радниками колишнього президента США Дональда Трампа, Михайло Подоляк зазначив, що війна не може закінчитися без притягнення Росії до відповідальності.

За його словами, заморозити війну, яка триває вже 28-й місяць, на нинішніх лініях фронту було б "дивно", адже Росія порушила міжнародне право та перебуває на українській території.

"Україна має абсолютно чітке розуміння, і воно прописане у "формулі миру", запропонованій президентом Зеленським, там чітко сказано - мир може бути лише справедливим, і мир може бути лише на основі міжнародного права", - сказав Михайло Подоляк.

Радник голови ОП також підтвердив позицію Києва та назвав абсурдними оголошені раніше російським диктатором Володимиром Путіним умови припинення вогню.

"Ми бачимо план Путіна – він абсолютно безглуздий", - сказав Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – план припинення війни: стало відомо, яку умову Трамп виставить Києву.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Дмитро Пєсков прокоментував мирний план про закінчення війни в Україні, який запропонували радники Дональда Трампа.

"Можливий план радників Трампа щодо приведення Києва до мирних переговорів має враховувати ситуацію на фронті", - сказав Пєсков.