В ООН повідомили, чи справжнє відео страченого українського військового

Російські військові розстріляли українського бійця, який сказав: "Слава Україні!"

В Організації Об’єднаних Націй підтвердили справжність відео на якому російські військові розстрілюють беззбройного українського бійця після слів "Слава Україні!". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

На оприлюдненому відео помітно, як російські військові жорстоко розстріляли українця, який спокійно сказав "Слава Україні!". Відеоматеріал став разючим підтвердженням російської агресії в Україні та викликав міжнародну реакцію. Щоб запобігти маніпуляціям з боку представників Російської Федерації в ООН вирішили перевірити відео на справжність.

"Нам відомо про це відео, опубліковане в соцмережах, на якому показано, як український солдат у полоні, імовірно, страчений російськими збройними силами. На підставі попередньої експертизи ми вважаємо, що відео може бути автентичним", – сказав речник Управління ООН з прав людини Франс Прес.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні пообіцяв "знайти вбивць". Ім'я чоловіка, якого розстріляли росіяни повідомили українські військові, ним виявився Тимофій Миколайович Шадура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відоме ім'я 14-річної української біженки, яку знайшли непритомну на пляжі в Англії. Підлітка відвезли до лікарні, де вона померла. Дівчина разом з матір'ю втікала від російської агресії в Україні.

Також "Коментарі" писали, думку експертів про те, що очікувати в майбутньому у боях за Бахмут. Чи має українська армія перевагу та чому захищає місто, яке перетворилось на фортецю на сході України.