В Офісі президента розкрили глобальні цілі операції ЗСУ у Курській області

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк упевнений, що ефективність рішення ЗСУ зайти до Курської області очевидна.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що операція Збройних сил України у Курській області є важливим кроком для створення додаткових політичних завдань. За його словами, такі дії дозволяють Україні не лише повертати ініціативу на фронті, а й демонструвати слабкість російського керівництва в управлінні та реакції на кризові ситуації.

В інтерв'ю виданню "Медуза" Подоляк зазначив, що ефективність рішення про проведення операції є очевидною, оскільки вона дозволяє розвивати військові дії на нових напрямках.

"Для того, щоб далі повертати ініціативу на фронті Україні, ми повинні приймати рішення тут і зараз, виходячи із ситуації. Коли ви заходите кудись, ви переслідуєте певні цілі. Ці цілі можуть бути досягнуті одразу – чи не одразу. Далі ви дивіться на оперативну обстановку. Якщо у вас є можливість проводити наступний етап операції – як ви кажете, окопуватись, вбудовуватись у територію, тому що звідти далі можна розвивати свої дії за іншими напрямками”, – сказав він.

За його словами, українська армія наразі проводить необхідні дії щодо закріплення на території Курської області.

"Якщо така можливість є, ви це робите - викопуєтеся. Ви будуєте фортифікації, підвозите резерви, а головне - забезпечуєте логістичну зв'язок на місці з основними силами. Якщо такі можливості є і оперативна обстановка дозволяє, ви це, безумовно, робите", - пояснив. радник.

Подоляк підкреслив, що хоча він не готовий коментувати військові деталі та доцільність даних дій, з погляду розвитку війни та оперативної ситуації на цьому напрямі, таке рішення є обґрунтованим.

"А з точки зору, скажімо так, розвитку війни, оперативної ситуації на цьому напрямку - так, це безумовно потрібно робити, тому що це дозволяє збільшувати театр бойових дій на території Росії. А театр воєнних дій на території Росії дозволяє масштабувати політичні завдання: показати неспроможність російського управління в цілому, неготовність приймати рішення, неготовність підвозити туди додаткові сили та засоби. Відповідно, війна буде розширюватися територією Росії", - сказав він.