В Офісі президента на тлі поставок Іраном ракет в Росію сказали, як уникнути нового терору

Єрмак вважає, що Україна повинна знищувати склади, де знаходяться іранські балістичні ракети

Голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на інформацію про те, що Іран постачає Росії балістичні ракети. За його словами, країна, яка допомагає зброєю терористичним організаціям і терористичним державам має бути покарана.

"У відповідь на постачання Росії балістичних ракет потрібно надати дозвіл Україні знищувати склади з цими ракетами західною зброєю, щоб уникнути терору. Демократії мають відповідати на терор автократій. Удари по терористичній Росії - це захист. А захист не є ескалацією", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США підтвердили поставку іранських ракет Росії. Там припустили, що ці ракети терористична Росія буде використовувати для того, щоб нищити українську енергетики та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Разом з тим, в МЗС Ірану офіційно не підтвердили поставку своїх балістичних ракет в Росію. Там заявили, що неодноразові заяви про відправку балістичних ракет до Росії нібито продиктовані політичними цілями і мотивами деяких західних країн і є абсолютно безпідставними.

Втім, іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані, член комітету з національної безпеки та зовнішньої політики, підтвердив поставки балістичних ракет до Росії. Він зазначив, що Іран укладає бартерні угоди з Росією, обмінюючи ракети та безпілотники на сою та пшеницю. Окрім того, він не розуміє, чому Іран не може дати ракети своєму союзникові Росії, адже країни НАТО дають Україні зброю. Також він похвалився тим, що Іран успішно обходить санкції Заходу і може дозволити собі надавати ракети і шахеди всім, кому захоче.