В Нідерландах засумнівалися, що червоні лінії Путіна справді існують: що заявили

Посол Нідерландів на пальцях пояснив, чому "червоних ліній" Путіна не існує

Блискавична Курська операція ЗСУ проходить в межах міжнародного права та права України на самооборони. І всі заяви Кремля про перетин чергових червоних ліній виглядають просто смішно. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв’ю "Громадському" розповів посол Нідерландів в Україні Алле Дорхаут, який раніше був директором розвідувального департаменту Генеральної служби розвідки та безпеки при міністрі внутрішніх справ Нідерландів.

"За останні два роки Росія багато разів попереджала про червоні лінії. Проблема з червоною лінією полягає в тому, що ви дізнаєтеся про її перетин лише тоді, коли її перетинаєте. НАТО й Україна ретельно вивчають, де розташовані ці лінії. Якщо ви подивитеся на військову підтримку, яку Україна отримала з 2022 року, і на підтримку, яку Україна отримує зараз, то виникає багато питань про те, чи існують ці червоні лінії взагалі. Я думаю, якщо й були якісь червоні лінії, то Росія справді кілька разів їх пересувала. Поки що ми можемо лише констатувати, що не перетнули жодної червоної лінії. То, можливо, їх і не існує", - розповів посол.

Дорхаут додав, що Нідерланди не встановлювали жодних обмежень на використання зброї, яку передають ЗСУ, що є черговим підтвердженням того, що не потрібно навіть зважати на якісь "червоні лінії" Москви. Крім того, наголосив дипломат, між нашими країнами діє меморандум про фінансову підтримку українських виробників зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" - партнери України повинні перестати вести дискусії, а чи варто допомагати Україні давати відсіч агресору, і дозволити використати надану зброю для ударів територією Росії. Найважливішою червоною лінією, яку перетнув Путін, було повномасштабне вторгнення в Україну. Таку заяву в інтерв'ю Bloomberg зробила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Також видання "Коментарі" повідомляло - чи боїться НАТО перейти "червоні лінії" РФ: що відповіли в Альянсі.