В МЗС КНДР сказали, чи є законною відправка їх військ на війну в Україну

В МЗС КНДР вважають, що всі дії Пхеньяну відповідають міжнародному праву

Відправка північнокорейських військових до Росії, за словами заступника міністра закордонних справ Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чон Гю, не суперечила б нормам міжнародного права, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (KCNA).

"Якщо б те, про що пишуть світові ЗМІ, мало місце, це б відповідало міжнародному праву", — зазначив він.

Кім Чон Гю також підкреслив, що попри це є ті, хто може вважати такі дії незаконними. Дипломат зауважив, що медіа поширюють інформацію про можливе направлення північнокорейських військових до Росії, проте Міністерство закордонних справ КНДР не має безпосереднього зв’язку з військовими справами і не вважає за потрібне підтверджувати такі заяви.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін, відповідаючи на питання про ймовірність перебування військових із КНДР у Росії, підкреслив, що договір про стратегічне партнерство між країнами ратифіковано, і Росія не сумнівається у серйозних намірах Пхеньяна щодо співпраці.

Окрім того, відомо, що за даними української розвідки, на злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір задіяти у війні проти України, виділяють декілька тижнів. За оцінками ГУР Міноборони, чисельність перекинутих у РФ північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали. Відповідальним за контроль підготовки та адаптації військ КНДР Кремль призначив заступника міністра оборони РФ Юнус-Бєка Євкурова. Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також засобами гігієни.