В МВФ заявили, що війна в Україні затягнеться

За словами Альфреда Кеммера, Фонд готуватиме основу для успіху України в середньостроковій перспективі.

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) прогнозують, що війна в Україні затягнеться, зазначив директор Європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер в інтерв'ю Голос Америки. Він підкреслив, що Росія продовжує знищувати українську інфраструктуру, завдаючи шкоди не лише економіці, але й населенню.

Кеммер відзначив, що партнери України активно працюють над пом'якшенням негативних наслідків війни. Він висловив сподівання, що українці зможуть залишитися в Україні, незважаючи на виклики, з якими вони стикаються.

"Але я дуже сподіваюсь, і це також надія уряду, що українці зможуть залишитись в Україні, вони зроблять все можливе, щоб українці не були змушені покидати свою країну".

Він також пояснив, що зниження прогнозу зростання української економіки на наступний рік зумовлене тривалістю конфлікту. Незважаючи на значну солідарність з боку Європи, яка приймає біженців з України, основним викликом залишається те, що війна може тривати довше, завдаючи ще більшої шкоди.

Кеммер акцентував увагу на необхідності збереження макростабільності та впровадження структурних реформ для забезпечення середньострокового успіху України, навіть у контексті війни.

"В рамках програми ми продовжимо дивитись на макростабільність, більше приділяти увагу структурним реформам, включаючи доходи на середньострокову перспективу і готувати цю основу для успіху України в середньостроковій перспективі. Це стратегічний пріоритет. Над цим все ще нависає тінь жахливої війни", - резюмував Кеммер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що МВФ змінив прогноз для України до 2029 року. Міжнародний валютний фонд покращив прогноз курсу долара до гривні до 2029 року. Відмітки у 50 гривень долар досягне у 2028 році, тобто на рік пізніше, ніж фінансисти прогнозували раніше.