В Італії відповіли, в якому разі Росії точно нічого робити на саміті миру

Італія хоче бачити від РФ конструктив на другому саміті миру

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що Росія та Китай мають взяти участь в українському мирному саміті, проте за певної умови. Як передає портал "Коментарі", про це пише "RAI".

Глава МЗС Італії на прес-конференції наголосив, що його країна "не воює з Росією", при цьому виступив на підтримку мирного саміту щодо України за участю всіх сторін.

"Я за мирну конференцію, в якій, як сказав сам Зеленський, маю брати участь Російська Федерація, а також Китайська Народна Республіка", - заявив він.

Водночас топ-дипломат наголосив, що Росія не повинна збиратися на саміт із "готовим рішенням" про капітуляцію України.

"Я вважаю, що Росія має з'явитися на конференції не з рішенням - капітуляція чи поразка України - бо інакше це не було б мирною угодою", - сказав Антоніо Таяні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія вже намагається зірвати другий Саміт миру: в Україні зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник Кремля Дмитро Пєсков спростував будь-які припущення про те, що обмін ув'язненими між РФ та країнами Заходу ознаменував будь-яке розморожування відносин, яке могло б відкрити шлях до мирних переговорів у війні проти України.

За словами політолога, політичного консультанта Володимира Фесенка, Росія спочатку не визнавала саміти миру, ініційовані Україною, і відразу відмовилася від участі у другому саміті миру, незважаючи на публічне запрошення з боку України.