В ГУР Міноборони показали ефектні кадри операції на Кінбурнській косі (ВІДЕО)

В результаті рейду ГУР було знищено військову техніку і військових

9 серпня 2024 року в результаті рейду на окуповану росіянами Кінбурнську косу було знищено шість одиниць броньованої техніки ворога та ліквідовано близько трьох десятків загарбників.

Як повідомили в ГУР Міноборони, десантну операцію здійснили підрозділи "Химера", "Аратта", "Стугна", “Paragon”, "Сибірський батальйон", "Терор" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки Військово-Морських Сил ЗСУ та у взаємодії з іншими складовими Сил безпеки й оборони держави.

В ГУР повідомили, що під час місії на косі спецпризначенці атакували укріплення росіян на їхніх позиціях "Кінбурнська фортеця", "морський вокзал" та "пам’ятник суворова".

"Біля останнього воїни ГУР встановили бойовий прапор Воєнної розвідки України. Кінбурнська коса буде вільною, як і всі інші тимчасово окуповані території України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військовий експерт Сергій Грабський зазначив, що операція на Тендрівській косі має в першу чергу тактичний ефект. За його словами, мова йде про знищення техніки на важливому напрямку. "Звісно, ми не зможемо там розглядати цю ділянку нашої території як подальший плацдарм для просування. Але як операція з вдалого знищення техніки та особового складу противника – вона може розглядатися саме на Тендрівській косі. Це важливо, тому що була знищена РЛС, яка спостерігала за ситуацією в Чорному морі", – пояснив Грабський.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що за словами очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова, Кримський міст може бути знищений у найближчі місяці.