В Генпрокуратурі ідентифікували російських командирів, які наказали обезголовити військового ЗСУ

Як повідомив генпрокурор Андрій Костін, уже ідентифіковано російських командирів, які могли віддати наказ обезголовити українського військового

Як повідомив Андрій Костін, уже встановлено особу загиблого військового, про жорстоке вбивство якого стало відомо вчора. Мова йде про те, що окупанти його обезголовили.

"Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних", - відзначив Костін.

За його словами, також ідентифіковано російських командирів, які потенційно відповідальні за обезголовлення українського захисника. Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації.

"Цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста Росії. Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства", - повідомив Костін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Костін повідомив про те, що російське командування віддало наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбивати їх з нелюдською жорстокістю — шляхом обезголовлення. За його інформацією, факт обезголовлення українського захисника зафіксовано на Донеччині", - повідомив Костін. За його словами, це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі, і це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму.

Разом з тим, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що факт обезголовлення українського військового зафіксували українські військові під час аеророзвідки. Відомо, що керівники одного з підрозділів армії РФ віддали наказ вбивати українських захисників з надзвичайним садизмом, замість того, щоб брати їх у полон, підкреслив омбудсмен.