В Британії назвали три варіанти розвитку операції ЗСУ в Курській області

В Британії вважають, що Україна вже продемонструвала Заходу, що не буде сидіти, склавши руки

Операція ЗСУ в Курській області Росії може піти одним із трьох шляхів. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Sky News заявив колишній заступник начальника штабу оборони Великої Британії, генерал Саймон Мейолл.

"Вони (ЗСУ – ред.) могли б продовжувати наступ, що справді розхитало б російську оборону, включно з логістичною підтримкою своїх військ в Україні. Вони могли б сидіти там і відволікати людей від лінії фронту... Або, звісно, це може мати неприємні наслідки для українців, тому що вони ввезли доволі багато іноземної техніки, і вони можуть сидіти там, не чинячи реального впливу на те, що відбувається на Донбасі", - зазначив генерал.

За словами Саймона, прорив української армії в Росію – це "важлива демонстрація" Заходу, що Україна не буде сидіти склавши руки у війні на виснаження.

Генерал вважає, що українці будуть маневрувати, перейдуть у наступ, застануть росіян зненацька. Вони будуть використовувати техніку, яку їм дали, щоб продовжувати змінювати динаміку.

Зазначимо, в ході прес-конференції президент України Володимир Зеленський зазначив, що завдяки операції ЗСУ у Курській області Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області.

Глава української держави визнав, що лише дуже вузьке коло людей знало про цю операцію і, як показав час, це стало великим плюсом.

"Безумовно є цілі, які я можу сказати. І безумовно є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція кілька речей принесла. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах", – розповів Володимир Зеленський.