Уже відомо хто дав наказ випустити по мирному Дніпру "вбивцю авіаносців"

Рашисти випустили "вбивцю авіаносців" на мирних жителів Дніпра. Обстріляти Дніпро надав наказ командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тімошин

Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі ракетою Х-22, яку випустили з бомбардувальника Ту-22М3, розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, пишуть "Коментарі".

"Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі. Вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту. Нема жодного пояснення і виправдання цьому терористичному акту", – наголосив Юрій Ігнат. Аналогічна ракета влучила у червні по торговому центру в Кременчуку, внаслідок якого загинула щонайменше 21 людина.

Обстріляти Дніпро надав наказ командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тімошин. 27 червня минулого року за наказом воєнного злочинця полковника Олега Тімошина, було завдано ракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуці.


Кількість загиблих внаслідок попадання ракети в 9-поверхівку у Дніпрі зросла до 9, серед них 15-річна дівчина. З 64 поранених - 59 у лікарні, решта лікуються вдома. Російська ракета влучила в будинок в якому 16 під‘їздів та проживало близько 1700 мешканців. В зруйнованому під’їзді 72 квартири. За інформацією з прописок це 100-200 людей (близько 50 дітей).

Мер Дніпра емоційно відреагував у соцмережах: "Я хочу лише одного. Щоб кожний роZZійский покидьок побачив те, що я побачив, на свої власні очі. Кожен. Без виключення".

Як писали "Коментарі", вбити ракетну та безпілотну індустрію РФ закликав світ глава МЗС Дмитро Кулеба. Раніше "Коментарі" інформували, що під час масштабної ракетної атаки в Україні російські війська вдарили по багатоквартирному будинку в Дніпрі. Під завалами перебувають люди, які у вихідний день були вдома.