Успіхи РФ жахають: у 2024 році окуповані території збільшились в рази

За два місяці окупанти захопили значну кількість території України

Окупаційні війська стрімко просуваються на території України, забираючи під свій контроль нові населені пункти. За два місяці 2024 року, серпень та вересень, війська РФ окупували у 5,5 раза більше території, ніж за весь 2023 рік. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на дані War Infographics.

В аналізі зазначається, що у першому півріччі поточного року Росії вдавалося захопити по 200 кв. км на місяць, у серпні вже 351 кв. км, у вересні - 468 кв. км.


Головними причинами швидкого просування російських військових називають дефіцит зброї (західні партнери не встигають за потребами України та своїми обіцянками) та зміна в російській тактиці.

Нагадаємо, що російській війська не припиняють штурмувати позиції українських захисників, намагаючись прорвати оборону. Приміром 12 жовтня сталося майже 94 бойових зіткнення. На якому напрямку було найбільше бойових дій, читайте за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Росії продовжують “заманювати” населення на війну. У РФ пропагують війну проти України — культивують військові дії серед молоді. В російських медіа повідомляють, що тільки у 2024 році в російських дитячих садочках провели понад 200 тисяч військово-патріотичних заходів. Для дітей провели майстер-класи з плетіння маскувальних сіток та написання листів солдатам на фронт.

Такі кроки свідчать про стратегію Москви, яка спрямована на формування у дітей готовності до військової служби. Таким чином Кремль намагається забезпечити безперервне поповнення армії.