"Українські захисники втекли з Селідового": що відомо

Ворожі z-канали поширюють фейк про «втечу» українських захисників з Селидового

Кремлівські фейкороби використовують відеоматеріали з українських Telegram-каналів, де військовослужбовці 15-ї БрОП "Кара-Даг" НГУ проводять евакуацію українських бійців з оточення, а один з військовослужбовців веде вогонь з автомата. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Ворожі псевдомедіа маніпулюють цим відеоматеріалом і описують його так, ніби Нацгвардійці тікають з Селидового, передаючи місто під повний контроль росіян.

"Зараз йдеться про спроби противника закріплюватись і просуватись на північних і східних околицях. Наші бійці не дають противнику великими групами просуватись до міських забудов. Також наші оператори FPV-дронів і штурмові групи зачищають околиці міста... Це про те, що росіяни пишуть, що контролюють 85% міста", – розповів у коментарі Суспільному речник Нацгвардії України Руслан Музичук.

"Мета поширеної ворогом дезінформації – деморалізація військовослужбовців Сил оборони України.

Не піддавайтесь ворожій дезінформації та довіряйте лише джерелам верифікованої інформації!" – зазначають у Центрі стратегічних комунікацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Ждуни" з Донбасу жаліються на "хохляцьку владу" окупантам

Окупанти вже публікують відео з нових захоплених територій, де все ще лишається місцеве населення, яке не забажало евакуюватися на територію, підконтрольну українській владі.

Під час розмови з загарбником місцевий "ждун", який дочекався "визволення" розповідає, що його не мобілізували, тому що він працює на шахті, але – "натравили" поліцейських та "затискали у під’їзді", щоб повістку дати. Тим не менш, як видно на відео, чоловік стоїть біля своєї хати і не мобілізувався.

"Вот такоє у нас правительство хохляцкое. Украина. Я не хочу воєвать. Смисл? А за кого воєвать?", – говорить місцевий до окупанта. Потім всі втрьох почали розповідати, що на їх вулиці погоріли хати, тому що майже в усіх жили українські військові. Відео – за посиланням.