Українські військові готові до контрнаступу, проте є нюанс: генерал з США оцінив спроможності ЗСУ

Збройні Сили України готові до наступальних дій на фронті, однак не слід сподіватися, що війна закінчиться уже завтра чи в інший день

У цьому переконаний керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пишуть "Коментарі" з посиланням на Associated Press.

На думку генерала, українське військо засвідчує готовність до важливих наступальних боїв, проте протистояння між Україною та Росією може тривати ще довго.

"Подібно до битви за Нормандію, або будь-якого іншого великого бою, війна – це плата. Будуть дні, коли ви спостерігатимете велику активність, а будуть дні, коли активності буде дуже мало. Будуть наступальні дії та дії захисту. Тому це буде двостороння боротьба протягом тривалого часу", – зауважив він.

Також, Міллі виокремив той факт, що з 24 лютого ЗСУ показали високий рівень підготовки. Котрий, після надання нашим військовим озброєння від західних партнерів, став ще кращим.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Сунак поговорить із Байденом: чим обіцяють допомогти Україні Сунак поговорить із Байденом, як зробити українську ППО ще сильнішою.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Наступ на Бахмутському напрямі: Зеленський зробив обнадійливу заяву Українські війська перейшли від оборони до наступу на сході України. Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні до українців натякнув, що українські захисники просунулися вперед на Бахмутському напрямку. Президент зазначив, що він вдячний за рух уперед 3-й ошб та 57-й омб. Зазначимо, передувала такій заяві президента заява Міноборони 5 червня, де повідомили, що на Бахмутському напрямку українські війська рухаються широким фронтом і мають успіх.