Українські розвідники розповіли про відкриту війну між ФСБ і Міноборони РФ: чим все закінчиться

Війна між ФСБ і Міноборони РФ почалася, бо Путін ослаб

Між російськими силовими відомствами, так званими вежами Кремля, почалась неоголошена війна. Як інформують в ГУР, протистояння між представниками обох силових відомств - ФСБ і Міноборони починає входити в активну фазу.

Як коментує РБК-Україна співробітник ГУР МО Андрій Черняк, можливі й фізичні знищення в ході цієї відкритої війни.

"За нашими оцінками, це вже відкрита війна між так званими "вежами" Кремля, в результаті якої будуть фізичні знищення представників конкуруючих сторін", - наголосив представник ГУР.

Як стверджує Андрій Черняк, в середовищі представників російських еліт вже давно існує думка, що Володимир Путін тепер слабкий. Тепер, користуючись цим, вони хочуть мати для себе владу.

"Путін вже не може це контролювати і тримати баланс. ФСБ і Міноборони Росії розуміють, що це для них шанс здобути певну політичну перемогу", - підсумував представник ГУР.

За повідомленням британського видання Financial Times, високопоставленого генерала російської армії Сергія Суровікіна затримали за хороші стосунки з очільником ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним, який наприкінці минулого тижня влаштував військовий бунт з маршем до російської столиці.

"Від Суровікіна, високопоставленого російського генерала, який, як відомо, мав хороші стосунки з власником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, не було ніяких повідомлень протягом декількох днів. Його затримали", - стверджують британські журналісти, посилаючись максимум на трьох інформаторів.

Як інформує Reuters, керівник штабу російських Збройних сил генерал Валерій Герасимов не з'явився ні на людях, ні в ефірі державного телебачення після придушеного в суботу бунту, коли очільник вагнерівців Євген Пригожин поставив вимогу видачу Валерія Герасимова. Про генерала також не згадують в пресрелізі оборонного Міністерства з 9 червня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на можливий арешт російського генерала Суровікіна