Українські командири з жахом чекають напливу мобілізованих: яка причина

Дехто з мобілізованих навіть не вміє користуватися своєю зброєю

На тлі посиленої мобілізації після ухвалення нового закону, українські польові командири повідомляють, що більшість новобранців прибувають із недостатньою підготовкою. Хоча до основного припливу нових військ ще є час, командири вже зараз змушені витрачати тижні на навчання новачків базовим навичкам, таким як стрільба.

Про це пише The Washington Post, посилаючись на українських військових. Журналісти відзначають, що неспроможність забезпечити належну підготовку солдатів підкреслює складне становище, в якому опинився Київ понад два роки після початку російського вторгнення. Росія досягла успіхів цього року, значною мірою через те, що українські збройні сили не мають достатньо військ для захисту від нещадних атак. Уряд повільно нарощує зусилля з мобілізації, тому головнокомандувач Олександр Сирський змушений перерозподіляти людей з інших посад, таких як охорона мостів, до бойових бригад. Однак їхня бойова підготовка залишає бажати кращого.

"У нас були хлопці, які навіть не знали, як розібрати та зібрати пістолет", — розповів 28-річний заступник командира батальйону 93-ї механізованої бригади з позивним "Шмідт".

Він пояснив, що перший тиждень проводив із солдатами, переведеними з тилових постів, перевіряючи, щоб кожен з них вистрілив хоча б по одному ящику куль (близько 1500 пострілів) щодня перед переходом до складніших завдань. За кілька тижнів ці солдати можуть воювати біля міста Часів Яр, куди просуваються російські війська.

"Ми тут просто витрачаємо багато часу на базову підготовку", — заявив Шмідт, додавши: "Якщо, не дай боже, відбудеться прорив під Часовим Яром, і ми отримаємо нову піхоту, яка не знає елементарних речей, вони можуть там просто померти".

Це підтверджують і самі новачки. Один з них, який раніше охороняв міст на Одещині, каже: "Це страшно. Ніхто не був по-справжньому підготовлений".

Офіцер іншого підрозділу зазначив: "Те, чого навчають в українських навчальних центрах, повна нісенітниця. Усього навчаються на місці".

Командир, який побажав залишитись анонімним, назвав деякі причини. Він розповів, що навчальні центри не мають достатньо боєприпасів радянського калібру, бо вони зберігаються для військ на полі бою. Це означає, що новобранці отримують мало досвіду стрільби бойовими патронами.

"У навчальних центрах немає гранат для метання, і в навчальному центрі немає набоїв для гранатометів. У нас немає належної системи навчання", — продовжив офіцер, додавши, що Україні необхідно, щоб її інструктори навчалися в інструкторів НАТО, щоб скоротити стандартну двомісячну базову підготовку. до місяця.

Невідповідна підготовка є головною причиною, через яку багато українських чоловіків бояться призову на військову службу. За словами рекрутера одного з батальйонів, деякі новобранці вважаються фізично здоровими, незважаючи на те, що їм більше 50 років і вони мають проблеми зі здоров'ям.

"Є хлопці, яким просто дивишся в очі і розумієш, що він вагається. Йому потрібен поштовх. Йому потрібна впевненість у своїй зброї, впевненість у тому, що ми його не кинемо, і він боротиметься. А є ті, хто відразу говорить : "Я не буду битися". Звичайно, ви намагаєтесь їх не брати. Але знову ж таки у нас в армії так влаштовано, що відділ кадрів тобі каже: "Нічого, треба його брати, він здоровий", — каже він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про мобілізацію засуджених жінок.