Українські фермери підпалюють поля на окупованих територіях, аби не віддавати врожай РФ

Іван Федоров розповів про вивезення російськими окупантами сільгосппродукції з тимчасово окупованої території

На українських територіях, що знаходяться під окупацією, місцеві фермери, аби не врожай не дістався окупантам, підпалюють поля. Загарбники крадуть не тільки зерно, але й іншу сільгосппродукцію. Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров під час інформаційного телемарафону.

"Сьогодні ми можемо казати, що вони вивезли на сотні мільйонів гривень продукції. Окупанти займаються не лише викрадення зерна, але й всієї сільгосппродукції - черешні, фруктів, зелені. Не вивезли, а вкрали у нас", - заявив чиновник.

Щоб не віддавати свою продукцію в руки окупантів, фермери навіть підпалюють поля.

"Вони продовжують з Бердянського порту вивантажувати наше зерно. Вони вивозять його не лише морем, також вивозять залізничним транспортом. Більш ніж 100 вагонів вже вивезено, і вони анонсують, що 150 вагонів ще буде вивезено", - заявив мер Федоров.

Мер Мелітополя Іван Федоров припустив, що таке масштабне викрадення сільгосппродукції російськими окупантами може свідчити про те, що вони не збираються залишатися на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про зерновий коридор: чи вдасться домовитися та які умови поставить Кремль. У Стамбулі пройшли переговори щодо "зернового коридору" між представниками України, Туреччини, ООН та Росії. Продовження з можливим підписанням угоди обіцяють наступного тижня. Директор Агентства моделювання ситуацій політолог Віталій Бала вважає, що є можливість домовитися про розблокування українських портів. За його словами, про це вже заявили офіційні представники Туреччини та ООН.